Pratite svoje najdraže sapunice!
Od sada i na internetu!

Propustili ste zadnju epizodu?
Registriraj se i saznaj što se događa
u svijetu sapunica!

Telenovele

Posljednji komentari

Posljednje dodano

Podaci

Pod-sretnom-zvijezdom-najava1Pod sretnom zvijezdom

Pod sretnom zvijezdom (2010.)


Televizija koja prikazuje:
Nova TV

Vrijeme prikazivanja:
od ponedjeljka do petka u 18.10

Broj epizoda: 250

Proizvodnja:
Nova TV
Ring Multimedia


Službena internet stranica:
http://novatv.hr/psz

Glavni redatelj: Branko Ivanda
Redatelji: Daniel Kušan, Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Tomislav Rukavina
Glavna scenaristica: Diana Pečkaj Vuković (prema vlastitoj priči)
Direktor fotografije: Mario Sablić

Uloge:

Sandra Lončarić Tankosić (Suzana Ivanović)
Mila Elegović (Elizabeta Vrban)
Linda Begonja (Nina Herceg)
Mirna Medaković (Tonka Herceg)
Ranko Zidarić (Martin Vrban)
Tara Rosandić (Marta Fijan)
Hrvoje Barišić (Krešo Ivanović)
Aleksandar Srećković (Miki Kovač)
Zijad Gračić (Egon Martinović)
Neda Arnerić (Zora Martinović)
Katarina Čas (Ena Kolar)
Petar Ćiritović (Slaven Nikolić)
Barbara Nola (Božena Fijan)
Robert Kurbaša (Vedran Gallo)
Tamara Loos (Silvija Vrban)
Anita Dujić (Marina  Boras)
Dean Krivačić (Zlatko Boras)
Mirjana Majurec (Nera Nikolić)
Nikša Marinović (Adam Nikolić)
Marko Cindrić (Ivo Nikolić)
Mia Biondić (Dina Nikolić)
Nela Kocsis (Fanika)
Romina Vitasović (Lidija)
Zvonimir Torjanac (Miro Franck)

Galerija fotografija

asasdads
 

Sadržaj

Pod-sretnom-zvijezdom-najava2Telenovela 'Pod sretnom zvijezdom' uzbudljiva je i emocijama nabijena serija o neobičnim sudbinama članova jedne 'kvartovske ekipe', prijateljicama i prijateljima odraslima u istom naselju. Upoznajemo ih dvadeset godina poslije kao ljude različitih životnih putova i stilova, ali zauvijek povezane zajedničkom prošlošću, burnim odrastanjem i mladenačkim ljubavima. U središtu su radnje četiri ženska lika različitih karaktera i socijalnog zaleđa, i danas bliske prijateljice iz kvartovskog društva: Suzana, Elizabeta, sestre Nina i Tonka te njihove obitelji i veze. Četiri žene i više su od prijateljica, veže ih zajednička tajna iz mladih dana, bolno iskustvo u kojemu su bile jedna uz drugu, ali koje za svaku i danas znači veliki teret na savjesti.

Serija započinje danom u kojemu se neobičnim spletom okolnosti svakoj od prijateljica dogodi nešto sasvim neočekivano, dramatičan obrat koji im u trenu promijeni život na kakav su navikle. Junakinje se na pragu srednjih godina snalaze u sasvim novim okolnostima, a čini se i da je došlo vrijeme za raščišćavanje odnosa iz prošlosti te razotkrivanje godinama čuvane tajne. Serija prati da li će sve to njihovo prijateljstvo izdržati. Njihova veza opstat će, ali tek nakon što svaka od njih prođe puni krug iskušenja, zahtjevan osobni put promjene i postavi svoj život na iskrene temelje.

Radnju serije pratimo kroz zbivanja u starinskim donjogradskim stanovima, elitnim i skromnima, na modernom privatnom veleučilištu 'Viktorija', u otmjenom modnom salonu 'Nera', uredima i restoranima te u eksterijerima Donjeg i Gornjeg grada.
Složena radnja, iako zabavna i napeta, stvara i priliku za propitivanje univerzalnih, svima poznatih tema. U intimnim dramama i ključnim životnim dilemama likova problematiziraju se opća mjesta privatnog i društvenog života, ljubavi i veza, prijateljstva, povjerenja, izvanbračnih avantura, odgovornosti, prijevara, laži, egzistencijalnih problema, izazova moći i bogatstva, odnosa roditelja i djece te majčinstva. 'Pod sretnom zvijezdom' prije svega je priča o ljubavi, strasti, izgubljenom povjerenju i pronađenom prijateljstvu. Osim ljubavnih priča i potrage za ljubavlju serija donosi i napetu kriminalističku priču, slučaj misterioznog ubojstva.

Serija započinje s četiri prijateljice koje u restoranu u dobrom raspoloženju slave Elizabetin četrdeseti rođendan, ulazak prve među njima u svijet zrelih žena. Uz večeru i čašu ekskluzivnog vina vesele se ponovnom okupljanju i svom prijateljstvu, uz ponešto sjete prepričavaju anegdote iz mladosti. Prije nego što će se razići, svaka zaželi jednu želju, a onda sve zajedno puhnu u svjećice na rođendanskoj torti. Prijateljice i ne slute da će im se već sljedećeg jutra želje početi ostvarivati, iako ne baš na način kako bi to željele. Hoće li imati razumijevanja i povjerenja jedna u drugu sada kada više ništa nije onako kao što je bilo – otkrit će serija 'Pod sretnom zvijezdom'.asasdads
 

Karakterizacija likova

Sandra Lončarić Tankosić (Suzana Ivanović)

Sandra-Loncaric-Tankosic-tOzbiljna farmaceutkinja promišljenog ponašanja, elegantnog držanja i klasičnog stila odijevanja. Suzana je odrasla u obitelji intelektualaca u kojoj su se karijera, odgovornost i red stavljali ispred svega, pa se odmalena izvještila u samokontroli i savršeno ispunjavala očekivanja roditelja. Povremeno se ipak zapita da li je to njezina prava narav ili samo uloga koja se od nje očekuje. Zatvorena i prema najbližima, Suzana je suzdržana u komunikaciji, s nedostatkom osjećaja za humor, zbog čega je prijateljice često zadirkuju. Zbog bolne tajne koju nosi i koja joj je odredila život, ima snažnu grižnju savjesti i teško se otvara, stoga se na van doima hladnom.

Mila Elegović (Elizabeta Vrban)

Mila-Elegovic-tDiplomirana psihologinja koja nikada nije radila, budući da se rano udala za bogatog poduzetnika. Beti je pomalo razmažena, ali ne i blazirana pripadnica visoke zagrebačke klase kojoj su bogatstvo i lagodan život postali prirodno stanje. Velikodušna i galantna, bistra i vedra, Beti se sjajno snalazi zahvaljujući  komunikativnosti i dobrom osjećaju za ljude. Lijepa i uvijek savršeno dotjerana, ima puno stila i ukusa, a tijekom studija radila je i kao model. Odlična je organizatorica društvenog života svoje bogate obitelji, no potpuno nesposobna za samostalan život izvan 'zlatnog kaveza'.

Linda Begonja (Nina Herceg)

Linda-Begonja-tSkromna i samozatajna ekonomistica, lijepa je, ali neupadljivog stila. Osoba je visokih moralnih i karakternih vrijednosti, ali bez samopouzdanja i hrabrosti. Uvijek je spremna prilagoditi se željama i potrebama drugih, zbog čega se kasnije grize u sebi, iako za sve nastoji naći opravdanje. Vezana je za svoje prijateljice, a osobito za sestru Tonku, koja joj je jedina preostala od obitelji. Čezne za muškarcem s kojim bi zasnovala obitelj i na čije bi rame mogla nasloniti glavu. U sebi ipak još pati za Mikijem Kovačem čuvajući pretjerano idealiziranu sliku mladića koji ju je prije dvadeset godina ostavio bez riječi.

Mirna Medaković (Tonka Herceg)

Mirna-Medakovic-tSlobodoumna mlada žena avanturističkog duha i lepršave naravi. Mirna ima specifičan atraktivni, ali otkačeni stil odijevanja i sklona je modnim eksperimentima. Liberalnih stavova, Tonka je sklona provociranju, ali samo da bi malo pomaknula granice. Istovremeno ima nepogrešiv osjećaj za pravednost, za drage osobe spremna je učiniti sve, pa čak i na vlastitu štetu. Zbog vrckave naravi ljudi je ne doživljavaju na taj način, pa često plemenitim gestama i ponašanjem iznenadi i one koji je dobro poznaju. S problemima se ne suočava nego od njih odlazi izbjegavajući sukobe, bježi od problema. Na taj se način, za razliku od sestre Nine, branila od trauma u djetinjstvu, pa je tako završila i u Americi gdje se sama školovala radeći što god bi pronašla.

Ranko Zidarić (Martin Vrban)

Ranko-Zidaric-tElizabetin suprug tipičan je primjer muškarca izgubljenog u krizi srednjih godina. Uspješan poduzetnik, uglavnom se bavi nekretninama, ali i svačim drugim, pripadnik je zagrebačke visoke klase. Krešin teniski partner, ali i savjetnik za muško-ženske odnose i krizu srednjih godina, poučava ga vještini balansiranja između žene i ljubavnica. No sve njegove teorije padnu u vodu kada se iznenada do ušiju zaljubi u mlađahnu profesoricu Enu, a ljubav mu potpuno pomuti razum. Uvjeren da je Ena njegova jedina i prava ljubav, ostavlja šokiranu suprugu Beti i udoban građanski obiteljski život. Usredotočen samo na svoju mladu ljubavnicu, uskoro zanemaruje i posao, povlači riskantne poteze i dovodi tvrtku u financijske probleme. S vremenom se ipak osvješćuje i uviđa vlastite pogreške.  

Tara Rosandić (Marta Fijan)

Tara-Rosandic-tSuzanina kći iz kratke mladenačke veze odrasla je u Osijeku kod posvojiteljske obitelji Fijan i vrlo je bliska s majkom-posvojiteljicom Boženom. Marta je inteligentna i osjećajna, no buntovna duha i sklona žestokom izražavanju svojih stavova i emocija. Brza je i britka jezika, a stil odijevanja mijenja prema raspoloženju. Prema biološkoj majci koju nikad nije upoznala Marta gaji proturječne osjećaje, povrijeđenost i ogorčenost, a o motivima zbog kojih je dana na posvajanje ne zna ništa. Nakon prve godine više medicinske škole u Osijeku želi upisati studij veterine u Zagrebu.

Tamara Loos (Silvija Vrban)

Tamara-Loos-tNajozbiljnija i najodgovornija osoba u obitelji Vrban, Elizabetina i Martinova kći studira informatiku u Švicarskoj. Iznimno inteligentna i oduvijek preozbiljna za svoju dob, visokih profesionalnih i životnih ciljeva, Silvija vrlo teško doživljava promjenu okolnosti. Osjećajući da se brak njezinih roditelja raspada, Silvija osjeća obavezu da prekine studij i vrati se kući u Zagreb. Silom prilika upisuje se na 'Viktoriju', što je za nju nezadovoljavajuće i privremeno rješenje, jer su njezini standardi daleko iznad toga. Nikad nije imala dečka, smatra to gubljenjem vremena i snage, jer želi najprije postići najviše što može u informatičkoj karijeri.  

Hrvoje Barišić (Krešo Ivanović)

Hrvoje-Barisic-tSuzanin suprug je uspješan odvjetnik u odvjetničkom uredu Franck. Kad stari odvjetnik Miro Franck ode u mirovinu i za svog nasljednika postavi Slavena Nikolića, a ne njega kako je očekivao, Kreši polako sve kreće nizbrdo i snalazi ga mnoštvo problema. Izjalovili su mu se planovi o promaknuću, trese ga kriza srednjih godina, a učini mu se i da ga žena Suzana, s kojom godinama pokušava ostvariti roditeljstvo, vara. Tu su i problemi s punicom i puncem, dekanom Martinovićem, koji ga moli za posudbe novca zbog svoje kockarske strasti. Previše za jednog muškarca, pa se u takvoj situaciji dezorijentirani Krešo neplanirano i bezglavo zaljubi u najbolju prijateljicu svoje supruge.  

Neda Arnerić (Zora Martinović)

Neda-Arneric-tSuzanina majka, umirovljena profesorica statistike, sa suprugom Egonom pokrenula je privatni fakultet 'Viktorija' i cijeli život posvetila njegovu razvoju i svojoj sjajnoj karijeri. Da bi sve to mogla postići, od kćeri je uvijek očekivala samostalnost i odgovornost, što je i dobila. Otkad je u mirovini i ima više vremena za razmišljanje, muči je osjećaj da je podbacila kao majka i zapostavila svoje dijete na račun karijere. Sada pokušava, neprimjereno Suzaninoj dobi, nadoknaditi propušteno. Zorin i Suzanin odnos je složen, tipičan za roditelje i djecu koji nisu razvili zdrav odnos kada je za to bilo vrijeme, pa su sputani neizrečenim optužbama i vezanošću.

Zijad Gračić (Egon Martinović)

Zijad-Gracic-tSuzanin otac, dekan 'Viktorije', čovjek je pred mirovinom u koju ne može otići zbog dugova. Oni su posljedica kockanja, poroka u koji je Egon skliznuo u svojevrsnom bijegu od velikih opterećenja uspješne, no stresne akademske karijere, financijskih obveza i vrlo zahtjevne supruge Zore. U obitelji Martinovićevih žene su uvijek bile jače od njega i, premda je obitelj naizgled bila savršena, Egona je to polako nagrizalo. Utjehu je potražio u kockarskoj zabavi, no s vremenom je zabava prestala biti bezazlena. Egon je upao u novčane neprilike, pa sad mora vući poteze kojih se srami i koji nisu u skladu s njegovom u dubini pozitivnom osobom. No nema izbora.

Aleksandar Srećković (Miki Kovač)

Aleksandar-Sreckovic-tMiki je vrlo privlačan, muževan i šarmantan, no karakterno problematičan i manipulativan. Nekad najpopularniji dečko u kvartovskoj ekipi, tiha patnja svih djevojaka iz društva i šire. Popularnost je obilato koristio imajući uvijek nekoliko paralelnih veza. Miki je i danas vrlo spretan zavodnik, uvijek zapažen u društvu i magnetski privlačan ženama. Žestokog i neobuzdanog karaktera koji uvijek oko sebe generira probleme i zaplete, Miki se ne opterećuje moralnim dvojbama, uzima sve što može «sad i odmah». Nakon dugog odsustva vraća se u Zagreb kako bi spretnom malverzacijom spriječio propast svog velikog poslovnog carstva. No naići će prepreke na koje ni u snu nije računao – kćer za koju nije znao i vlastite osjećaje.

Barbara Nola (Božena Fijan)

Barbara-Nola-tMartina usvojiteljica, iz malog mjesta. Nakon što ju je ostavio suprug izgubila je posao, a na koncu su joj dijagnosticirali i leukemiju. U teškoj situaciji pokazuje čvrst karakter te namjerava potražiti Martinu biološku majku. Odlučna je posvojenoj kćeri osigurati budućnost kakvu zaslužuje, kada nje ne bude.

Nela Kocsis (Fanika)

Nela-Kocsis-tKućepaziteljica obitelji Vrban. Žena iz niže klase koja je iznimno inteligentna i daje vrlo lucidne komentare na višu klasu. Fanika je razvedena majka dvoje djece. Bivši suprug je nemaran i rijetko plaća alimentaciju, ali ona se nekako snalazi i to uz pomoć svojih roditelja koji žive na selu. Fanika je prepuna emocija, privržena i beskrajno vjerna obitelji kojoj služi.

Katarina Čas (Ena Kolar)

Katarina-Cas-tZgodna, ambiciozna i beskrupulozna karijeristica, ljubavnica Martina Vrbana. Pretpostavlja se da je diplomirala jezike, no zapravo je mnogo toga oko Ene nejasno i skriveno njezinim spretnim manevrima. Ima ambiciju zaposliti se na veleučilištu 'Viktorija', a zatim u nekoj otmjenoj diplomaciji. Da bi postigla svoj cilj, ali i živjela u luksuznim uvjetima, paralelno održava vezu s dva muškarca koje svakog na svoj način iskorištava. Jedan je probitačni političar Slaven Nikolić, a drugi poduzetnik Martin Vrban. Ena koristi sve svoje sposobnosti i čari da uspješno i neotkriveno vodi dvostruki život.  

Dean Krivačić (Zlatko Boras)

Dean-Krivacic-tZlatko je brat Elizabete Vrban i najbolji prijatelj Mikija Kovača te dobar dečko i uspješan pravnik. Povezan je s Mikijem nesretnim slučajem koji mu je trajno opteretio savjest. Ne bi li u drugom gradu zaboravio nesretnu pogrešku, odlazi u Split, gdje ostvaruje dobru karijeru u poznatom odvjetničkom uredu i ženi boležljivu ljepoticu Marinu. Kad se Marinino zdravlje pogorša, seli s njom u Zagreb kod sestre Elizabete i zaposli se u kancelariji Suzanina supruga Kreše. No u Zagrebu se mora suočiti i s grijehom iz prošlosti koji prijeti uništenju njegove karijere, ugleda i braka.  

Anita Dujić (Marina  Boras)

Anita-Dujic-tZlatkova supruga Marina bolesna je mlada žena zbog čega Borasovi sele u Zagreb k Zlatkovoj sestri. Slučajnim susretom u bolnici Marina upozna Enu Kolar i polako se, ne sluteći da je ona suparnica njezine šogorice, sprijatelji s njom. Kada sazna da je upravo Ena razorila Betin brak, Marina će biti rastrgana između svoje dobre naravi i želje da bude uspješna kao Ena te prijateljstva koje joj je pomoglo u najgorim trenucima bolesti. Ena joj je otvorila sasvim novi, primamljivi svijet samosvjesnih i uspješnih žena. Promjene koje će Marina doživjeti neće se svidjeti njezinu suprugu Zlatku.  

Mirjana Majurec (Nera Nikolić)

Mirjana-Majurec-tOtmjena zagrebačka dama vlasnica je modnog salona 'Nera' koji je zahvaljujući bezvremenski profinjenom modnom stilu preživio promjene režima i modnih trendova. Iza sebe ima dva pokojna supruga i četvoro djece. Vrlo je snažna i manipulativna osoba. Nera je zahtjevna i hladna prema podređenima te autoritarna i posesivna prema djeci, s izrazitom željom da kontrolira njihov život. Teško pokazuje osjećaje, ali u rijetkim trenucima slabosti nazire se njezina vezanost uz djecu i veliki strah da će ostati sama.

Nikša Marinović (Adam Nikolić)

Niksa-Marinovic-tAdam je samac, naizgled ukočen i staromodan, profesor je makroekonomije na 'Viktoriji'. Nakon velikog razočaranja u vezi sa Sibilom koja ga je povrijedila i osramotila javno obznanivši vezu s njegovim bratom Slavenom, povlači se u sebe i oprezno izbjegava nove veze. Sve dok ne upozna Tonku Herceg, potpuno drugačiju od sebe i drugih žena, stoga je ne doživljava kao potencijalnu partnericu i dopušta joj da mu se približi. Upoznajući njezinu bogatu osobnost, zaljubi se u nju - na vlastito čuđenje, ali i svih koji ga poznaju. Tonka u njemu otkrije osobu mnogo vatreniju i zanimljiviju od strogog profesora u klasičnom odijelu s kravatom kojeg kolege i studenti doživljavaju sa strahopoštovanjem.

Petar Ćiritović (Slaven Nikolić)

Petar-Ciritovic-tAdamov mlađi brat, pravnik i ekonomist, uspješan odvjetnik i perspektivni političar. Karakteran i pošten, donekle idealističkog pogleda na bavljenje javnim poslom, Slaven stalno dolazi u sukob s realnošću i ljudima koji od njega očekuju usluge i kompromise. Određuje ga i veza s lukavom i ambicioznom Enom Kolar koja nemilice iskorištava njegovu zaljubljenost. S bratom Adamom ne razgovara od nemile epizode koju su imali sa Sibilom, nesmotrene afere u koju je Slaven ušao lakomisleno i duboko povrijedio Adama.

Marko Cindrić (Ivo Nikolić)

Marko-Cindric-tUz sestru blizanku Dinu, Ivo je najmlađi član obitelji Nikolić. Zaposlen je kao asistent na 'Viktoriji', optimističan je i druželjubiv, miljenik studentica koji vješto izbjegava njihovo neprestano zavođenje. I on će se zaljubiti u djevojku koja ni po čemu ne odgovara strogim standardima obitelji Nikolić, Martu Fijan. Istovremeno, morat će pokazati veliku dozu taktičnosti i pedagoške odgovornosti kada se u njega vatreno zaljubi Silvija Vrban, djevojka kojoj su to prvi romantični osjećaji.

Mia Biondić (Dina Nikolić)

Mia-Biondic-tMlada dizajnerica odjeće je Ivina sestra blizanka. Završila je studij kako bi po obiteljskoj liniji i prema očekivanju majke Nere preuzela uhodani salon. No Dinina je prava želja nešto sasvim drugo. Želi postati vojna časnica i raditi u vojnim misijama u kriznim područjima. Tu želju naglas smije izgovoriti samo jednoj osobi, svom tajnom dečku Frani, inženjeru koji se trenutno nalazi u misiji u Iraku. Cijeli svoj paralelni život Dina pažljivo taji, svjesna da bi mu se njezina autoritarna majka Nera žestoko protivila.

Robert Kurbaša (Vedran Gallo)

Robert-Kurbasa-tPilot jumbo-jeta, savršen je, zgodan svjetski čovjek i šarmer. Vedran je zagriženi samac koji započinje uzbudljivu vezu s kompatibilnom Tonkom Herceg, bez obaveza i planova. No kada se Tonka ozbiljno zaljubi u drugog muškarca, Adama Nikolića, shvati da mu ona znači mnogo više nego što je mislio i ne želi je izgubiti.asasdads
 


Trenutno aktivnih Gostiju: 268 

Anketa

Koju od predloženih telenovela biste željeli gledati u Hrvatskoj?
 

Fotografija tjedna

Najčitanije u poslijednjih 14 dana